Dr. Rūta Meištė

Socialinių mokslų daktarė (2009, Kauno technologijos universitetas). Anglų kalbos filologijos bakalauro laipsnis (2008, Vilniaus universitetas). Vadybos bakalauro (1998 m., KTU) bei verslo ir vadybos magistro (2002 m., KTU) laipsniai.

Anglų kalbos taikymo profesinio bendravimo aplinkoje ir kalbos mokymo kompetencijas ji tobulino dalyvaudama seminaruose ir tarptautiniuose projektuose.

Savo įvairiapusėje profesinėje veikloje Rūta derina dėtytojos ir mokytojos darbą bei anglų kalbos mokymo metodinę veiklą. Utenos ir Kolpingo kolegijose ji dėsto vadybos dalykus bei moko studentus spcializuotos anglų kalbos. Kaip anglų kalbos mokytoja (nuo 2003 metų) Rūta sukaupė patirtį dirbdama su skirtingo amžiaus grupėmis, nuo darželinukų iki kolegijos studentų ir suaugusiųjų.

Rūta Meištė su kolegomis yra išleidusi keturias mokomąsias anglų kalbos knygas:

• Meištė, Rūta. Feel Comfortable Doing a Presentation. Kaunas: Technologija, 2015.
  • Virbickaitė, Rūta, Susnienė, Dalia, Practise English. Kaunas: Technologija, 2008.
  • Virbickaitė, Rūta, Susnienė, Dalia, Time for English practice. Kaunas: Technologija, 2005.
  • Virbickaitė, Rūta, Narbutas, Valdas, Susnienė, Dalia. Time for English. Kaunas: Technologija, 2004.

Anglų kalbos mokyme aukštesnį prioritetą Rūta atiduoda praktiniam, o ne akademiniam kalbos mokymuisi.