KOLPING LIETUVA

Lietuvos Kolpingo fondo nacionalinė sekretorė Lina Kalibataitė
Kolping Lietuva – vienija Lietuvos Kolpingo draugijos ir Lietuvos Kolpingo fondo veiklas, kurioms vadovauja Nacionalinė sekretorė Lina Kalibataitė. Lietuvos Kolpingo fondas yra 3 švietimo projektų Lietuvoje steigėjas, t.y. VŠĮ „Kolpingo Kolegija“, Kolpingo pradinė mokykla ir Kolpingo darželis.

LKF yra katalikiška labdaros ir paramos organizacija, vienijanti socialiai atsakingus žmones, veikiančius savipagalbos principu, dalininkas Kolping Wuerttemberg e. V. LKF projektas „Kolpingo pradinė mokykla“ įsteigtas realizuojant vieną iš prioritetinių fondo veiklos sričių – švietimo veiklą. Tarptautinė Kolpingo draugija (www.kolping.net) vienija apie 500 tūkst. narių 60-yje pasaulio valstybių. Draugijos centras yra Vokietijoje, Kiolno mieste, kur savo veiklą pradėjo draugijos įkūrėjas Palaimintasis Adolfas Kolpingas (1813 – 1865). Kun. A. Kolpingas – vienas žymiausių 19 a. socialinio katalikiškumo vadovų ir puikus socialinis auklėtojas, kurio veikla įgijusi platų tarptautinį mastą ir toliau yra tęsiama.

Kolpingo pradinė mokykla