Lina Kalibataitė

Lietuvos Kolpingo fondo nacionalinė sekretorė (nuo 1998 m.)

Baigusi Vytauto Didžiojo universitetą Lina įgijo vadybos ir biznio bakalaurą (1994 m.), vėliau ir tarptautinės teisės magistro laipsnį (1998 m.). Stažavosi Danijoje, Vokietijoje ir JAV.

Nuo studijų pradžios aktyviai dalyvavo nevyriausybinių organizacijų veikloje, tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Taip, dar studijuojant, pradėjo dirbti Kolpingo organizacijoje Lietuvoje (1994 m.) Ji neapsiribojo vien profesine veikla, nuolat savanoriškai dalyvavo skėtinių jaunimo ir suaugusių, formalaus ir neformalaus švietimo, vystomojo bendradarbiavimo organizacijų valdybų veiklose Lietuvos ir tarptautiniu mastu. Teko vadovauti ne vienai skėtinei organizacijai ar būti vice prezidentės pareigose. Lina aktyviai dalyvauja įvairiose valstybinėse ir nevyriausybinėse ekspertų komisijose.

Nuo 2007 m. Lina ėmėsi vadovauti Kolpingo kolegijai, 2011 m. jos iniciatyva buvo įsteigtas Kolpingo darželis. Senokai brendo mintis atidaryti pradinę Kolpingo mokyklą. Glaudžiai bendraujant su Lietuvos Kolpingo fondo dalininkais iš Vokietijos, pavyko įgyvendinti ir šią idėją.

Nors niekada Lina nemanė, kad teks tiek daug laiko skirti būtent švietimo projektams, tačiau tuo labai džiaugiasi ir sutinka su kiekvienu A. Kolpingo frazės – “Suteikiamos žinios turi pasiekti pačią širdį” – žodžiu.

Lina kviečia visus prisidėti prie A. Kolping idėjų sklaidos Lietuvoje, o svarbiausia – įgyvendinti vieną iš pagrindinių jo idėjų ir mūsų, kaip tarptautinės Kolpingo organizacijos Lietuvoje tikslų –  švietimo sklaidos įvairiose pakopose.